Emelie Josefine


Första gången jag fotograferade ett bröllop var jag 16 år gammal. Det var år 2008 och min pappa fick köra mig och brudparet till fotoplatserna eftersom jag inte hade körkort ännu.

Sedan dess har det blivit en del bröllop, som jag dock kört till själv utan pappa i hasorna, såklart. Men utöver fotojobben, vem är jag?

 

Tillsammans med min fästman Jonathan och vår dotter Astrid, bor jag i ett litet hus vid havet, allra längst ner i södra Skåne. Utanför köksfönstret sträcker sig stora fält ner mot havet, genom ett annat fönster ser man hästar som går och betar i sin hage på grannens gård. Här trivs vi som fiskar i vattnet och från att ha varit en infödd stadsbo som inte klarade sig en sekund utan Malmös brus, har jag nu hittat lugnet och det härliga på landet. Jag har en förkärlek till skapande och är helt besatt av pennor, anteckningsböcker och planerings-prylar.