fotograf emelie josefine

Lugnet, kaoset & kärleken.


Det är dagen efter bröllopet. Champagnen är slut, konfettin ligger utspridd över lokalens golv och alla jubel har tystnat. Men känslan sitter kvar, ruset, kärleken. Och bilderna finns ju kvar. Ett minne i fysisk form.

Men hallå?! Ni ska gifta er! Det är ju helgalet! Men hur ska ni hinna med att få med alla på bild? Och när tårtan är uppäten och klänningen upphängd är det ju trots allt bilderna som är kvar. Lugn bara lugn, jag kommer och dokumenterar! Det finns få dagar som är så nervkittlande som en bröllopsdag? Jag är dock inte gift, så hur vet jag det egentligen? Jag har varit på en hel hög med fantastiska bröllop och har varenda gång känt det där pirret i magen. De gånger jag varit med hela dagen så har det där pi

V A N L I G A F R Å G O R

Vanliga frågor

Hur långt i förväg bör vi boka bröllopsfotograf?

Det kan vara smart att vara ute i god tid, många bokar ungefär ett år innan sin bröllopsdag. Detta för att säkra att just deras favorit-fotograf inte blir uppbokad. Det är också bra att vara ute i god tid så att vi lär känna varandra. Vi gör till exempel en förfotografering där ni får känna hur det känns att står framför mina kameror. Jag skulle rekommendera att boka 6-12 månader innan bröllopsdagen!

När får vi bilderna?

Vanligtvis under högsäsong har jag en leveranstid på ca 8-10 veckor beroende omfattningen av uppdraget!

Vad gör vi om det regnar?

Lugn bara lugn, jag har varit med om många regnfyllda bröllopsdagar och det har alltid löst sig. Vid några tillfällen har vi väntat ut regnet eller sprungit ut mellan skurarna, om regnet inte gett sig har vi hittat platser under tak eller varit inomhus. Jag har med mig gummistövlar till mig och er två, just in case!

Har du backup?

ALLTID! Jag har alltid två kamerahus med mig och en hel hög med olika objektiv, delvis för att vara försäkrad om att jag inte står utan utrustning om något händer och delvis för att jag ska kunna arbeta mer effektivt och hinna fånga alla små ögonblick!

När betalar vi?

Vid bokning/avtals-signering betalar ni en avgift på 20% av totalsumman, detta bekräftar er bokning och säkrar ert datum. Sedan kommer slutfakturan ca 1 vecka innan bröllopsdagen.

Vad händer om du blir sjuk?

Jag har ett stort kontaktnät med duktiga fotografer och gör i sådana fall allt jag kan för att hitta en likvärdig ersättare. Detta har dock, som tur är, aldrig hänt ännu!

N å g r a f i n a o r d o m m i g f r å n . . .

1 / 5

John & Ellen

Även om bröllopet inte blev av som planerat är vi så glada att vi behöll porträttfotograferingen. På något sätt blev det fint ändå att markera dagen som det var tänkt att vi skulle gifta oss och bilderna är helt underbara! De betyder lite extra också eftersom att vår dotter låg i magen då. Och tack vare dig hade vi även så roligt, så förutom bilderna har vi fina minnen från dagen. Det betyder allt i en tid där så mycket annat fick ställas in och inte blev som det var tänkt. Tack fina du ♥️

1 / 5

B O K N I N G S F O R M U L Ä R